CMS en FLEX-TEXT - JV webdesign

Ga naar de inhoud

CMS en FLEX-TEXT

FLEX-TEXT
Het is mogelijk om een website voor je te maken, waarbij je de mogelijkheid hebt om de tekst op één of meer pagina's aan te passen wanneer jij dat wilt. Via een wachtwoord heb jij (en eventueel anderen) de exclusieve toegang. De lay-out van de website ligt dan wel vast. Dat is fijn want daar heb je dan geen omkijken naar en je kunt er ook niks fout mee doen.

Maar het grootste voordeel is misschien wel dat je het CMS-programma zèlf niet hoeft te kopen! het veranderen van de paginatext gaat namelijk gewoon via de webbrowser (Edge, Firefox, Google Chrome etc.)


CMS
Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudbeheersysteem). Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen.

© John Verbree 2016
Terug naar de inhoud